tiistai 24. helmikuuta 2015

Pullan tuoksuinen äiti.....?

Noup!

Mieheni ilmeiseistikin haaveileen aika ajoin pullan tuoksuisesta vaimosta. Joskus jopa haaveilin itsekkin olevani pullan tuoksuinen äiti...Mutta ei. Se ei ole mun juttu! Mielikuva pullan tuoksuisesta äidistä tulee heti sellainen piirretty äiti-hahmo, ruutuhameineen ja essuineen, pulleahko ja pehmeä hyvän tuulinen äiti. Kaikella kunnioituksella! Katsoessani peiliin näen "kovan", määrätietoisen naisen, joka kyllä hymyilee :), mutta ei viihdy uunin äärellä. Ehkä siksikin olen niiiiiiiiin ihastunut raakaruokaan ja raakaleivonnaisiin!! Ei tarvita uunia (ei ainakaan kovin usein), ei tarvita tunti tolkulla taikinan vääntämistä... Tarvitaan vaan oikeat, puhtaat raaka-aineet ja blenderi!

Blenderi on keittiövälineistä mun suosikki. Niin helppoa ja nopeaa! Aineet vaan sekaan ja Prrrrrrrrrr.. Valmis! Blenderi on ollut käytössä jo n. 8 vuotta ja sen kyllä kuulee. Taitaa olla viimeset elinvuodet sille, mutta pääasia että vielä toimii. Pääsääntöisesti olen tehnyt sillä smoothieita, mutta yli vuosi sitten innostuin raakaruuasta / -leivonnaisista. Luulin ensin, että olen vaan "hetken hurahtanut", mutta ei. Kyllä se hurahdus tuli jäädäkseen. Mikä sen ihanempaa kun parissa minuutissa olet "leiponut" esim. suklaamoussen tai puolukka vispipuuron?? Tää on niin mun tapa leipoa :D.

Eilen väänsin ruuan laiton yhteydessä, kun se uunikin oli jo päällä, nokkosleipiä. Ihania, nam, ja teko on maailman helpoin. Siemenet blenderiin, aineet sekaisen, taputtelin leipien näköiseksi ja uuniin 25 min. Done!

Tänään tein välipalaksi puolukka vispipuuroa. Chia -siemenet turpoomaan. Aineet blenderiin, pyöräytä ja se on siinä. Kaiken lisäksi, että ovat helppoja, ovat myös ravintorikkaita, puhtaita ja hyviä!

Ihan paras "keittokirja"!


Eikä nyt nuo tytötkään ole kärsinyt siitä, etten ole pullan tuoksuinen äiti. Odottavat vaan, milloin teen taas kookoskarkkeja ja raakasuklaata. Vaikka iän myötä itse tehty ruoka, leipä, leivonnaiset enemmänkin kiehtovat, kiehtoo myös se helppous ja ennen kaikkea se, ettei niissä ole valkosta sokeria tai mitään säilöntäaineita. Oppiipahan tytötkin raakaruuan ihanuudet. Enkä ainakaan ole liian vanha välittämään, mitä kroppaani tungen tai tytöilleni syötän :D.

Laitan ohjeet tähän alle vielä, jos innostutte kokeilemaan.

Chia-siemenistä puolukka vispipuuro. Nam!

Chia-vispipuuro

2-3 annosta (minusta vähän enemmänkin)

1 dl chia-siemeniä
3½ dl vettä
2½ dl puolukoita
2-3 banaania
2 rkl hunajaa (käytän myös acave-siirappia)

Tarjoiluun mantelimaitoa

Anna siementen turvota kunnes vesi on imeytynyt. Lisää siemenet sekä muut ainekset blenderiin ja anna pyöriä, kunnes koostumus on puuromainen. Tarjoile mantelimaidon kanssa.

Siemenleipiä

n. 6-8 leipää

1 dl kurpitsan siemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl kookosjauhoa
1 rkl psylliumia
1 rkl nokkosjauhetta
0,5 tl laadukasta suolaa
n. 1,5 dl vettä

Tee siemenistä hienoa jauhoa blenderissä ja sekoita muiden kuivien aineiden kanssa. Lisää vesi ja muotoile taikinasta haluamasi muotoisia leipiä. Paista 175 asteessa noin 20-25 min. Ja hyvää tulee!


Ei kommentteja: