keskiviikko 14. tammikuuta 2015

HIIT....ja hiki lentää

Huh! Voi sanoa, että on nyt päässyt taas kiinni arkirutiineihin treenaamisen osalta. Unirytmiini en ole vielä päässyt, mutta eiköhän siihenkin pikkuhiljaa kun herää aikaisin aamulla treenaamaan.

Tänä aamuna herätys 5.30 ja salille. Ohjelmassa oli HIIT -treeni. Onko tuttu? Hyvä, tehokas, sykettä nostattava ja lyhyt kestoinen. High intensive interval training ...ja sitähän se on! En ole aikoihin HIITtiä tehnyt, mutta tähän hetkeen se sopi. Ensinnäkin siksi, että treeniaikaa oli tänä aamuna vähän (käytin 20 min) ja toiseksi, kovaa lihasreeniä en kahteen viikkoon tee, koska täytyy säästellä suureen koitokseen. Siitä kerron sitten myöhemmin.

Mun HIIT-ohjelmassa oli tänään kahvakuula heilurit, valjailla oman kehon painolla kulmasoudut, burpee-hypyt, vatsarutistukset ja punnerrukset. n. 20 s. / liike ja kolme kierrosta. Alkuun crossarilla 5 min hyvä lämmittely. Hiki tuli ja syke nousi. Ja niitähän mä tavottelinkin :).

Töihin tultaessa kädet tärisi ja fiilis oli hyvä. Työkavereiden kanssa sitten vähän keskusteltiinkin, että kaikki eivät vaan pysty aamutreeniin kun keho nukkuu. Jäin miettimään, mikähän siihen oikeasti vaikuttaa? Itse voin hyvin treenata aamusta aikaisin tai myöhään illalla. Aamun etuja on se, että saat ihan rauhassa treenaa ilman kenenkään häiritsemättä, heräät hyvin (etenkin vielä kylmä suihku päälle :D) ja sitten ilta on vapaa vaikka perheelle. Illan etuja on se, että iltatreenillä voi hyvin nollata työpäivää, saa veren taas kiertämään istumisen jälkeen, energiaa on (hyvin syötyjen aterioiden jälkeen) ja uni tulee varmasti. Mulle käy ihan mikä ajankohta päivästä tahansa! Aina tulee hyvä fiilis ja nukkuu erinomaisesti! Eikä mulle vaikuta juurikaan myöhäiset ajankohdat, nukkumaan pääsen hyvin 1,5 h treenin loppumisen jälkeen.

Pukkarissa on tyhjää....

Noh, mutta vähän täytyy mainostaa HIITtiä. Maailman helpoin tapa toteuttaa sykettä nostattavaa treeniä, jos aikaa on vähän. Pystyy tekemään kotona omalla kehon painolla: punnerrukset, erilaiset hypyt, vatsarutistukset, askelkyykyt jne. Liikkeitähän on vaikka kuinka paljon. Kierroksia voi tehdä 2-4 ja aikaa liikkeisiin käyttää vaikka sen 20 sekunttia. Ei ole paljon. Ei voi sanoa, ettei ole aikaa :).

Mä en ainakaan ole liian vanha pitämään itsestäni huolta, en liian vanha raskaaseen liikuntaan enkä liian vanha tuntemaan itseni nuoremmaksi, vahvemmaksi ja energiseksi! Ja et ole muuten sinäkään!


Ei kommentteja: