maanantai 17. marraskuuta 2014

Valoa ja lämpöä pimeyteen

Apua! Tää meidän marraskuinen pimeys on kyllä rasittavaa! Mä en ole päivisin väsynyt, en koskaan (kun normaali arkirytmissä mennään). Paitsi nyt viime viikkoinen pimeys yllätti! Aamulla oli pimeetä, päivällä oli pimeetä ja illalla oli pimeetä.....Iltapäivällä iski niin kovaa väsymys ja oli äärimmäisen vaikea keskittyä asiakkaisiin :(. Noh, se on selvää ettei suomalaiset jaksa kauhean pirteitä ja aurinkoisia olla just tähän aikaan. Se on fysiologista. Jos aivot ei saa valoa, melatoniinin eritys ei lakkaa, joten aivot on sitä mieltä että on koko ajan yö! Kyllä viime viikonlopun aurinko oli niiiin tervetullut!

Päätin kuitenkin, että teen mitä vaan, miten vaan etten kokisi sellaista väsymystä. Tai no, en mennyt ostamaan kirkasvalolamppua kuitenkaan, joka väsymykseen auttaa. Sen sijaan päätin enemmän ulkoilla ja liikkua. On muuten ihanaa juosta tai kävellä kun ilma on vähän viilee ja poskissa tuntuu viima. Etenkin sen jälkeen nautin kodin lämmöstä, kynttilöistä ja lämpimistä kotiasuista, joista tässä yksi ehdoton suosikkini. Lämmin mekko, jossa on vähän kasmirvillaa. Ja nää mun lampaankarvatossut on ihan parasta mitä tiedän!





Ja nyt on lupa laittaa lisävaloja niin pihalle kuin sisällekin! Aikaisemmin mieheni vähän vastusteli laittamasta "jouluvaloja", mutta sitkeesti olen väittänyt niitä talvivaloiksi. Pihavalot tuo ihanasti valoa tähän pimeyteen kun ei sitä nyt muualtakaan tule, puhumattakaan tunnelmasta!



Eli: olkaa ulkona, liikkukaa jotta veri kiertää ja nauttikaa kynttilöistä. Ehkä nyt tarvitaan myös vähän enemmän unta, joten aikaisemmin vaan nukkumaan. Tai niin minä ainakin teen!


Ei kommentteja: