keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Ei kiirettä, ei stressiä vaan ihania asioita...

Mietin pitkään, miten aloitan tämän tekstin. Melkein aloitin "kiireen keskellä", mutta jäin pohtimaan ettei mulla nyt niin kiirettä oikein ole. Onkohan tämä vaan mielikuva tai aikaisempien vuosien kokemus, että joulun alla on kiirettä? Nimittäin suurimmalla osalla ihmisistä on! Ja tänä vuonna tietoisesti tein ratkaisun, etten itselle ota mitään stressiä tai kiirettä joulun takia. En suostu! Ja tämä on yksi syy, miksi en lähetä joulukortteja tänä vuonna. En halua väkertää kortteja iltamyöhään, mieluummin panostan riittävään uneen ja aikaa perheen kanssa, nyt kun harrastuksetkin on tauolla! Nyt on aikaa lapsille. On aikaa shoppailla tyttöjen kanssa, on aikaa pelata lautapelejä, on aikaa rauhassa rakentaa piparkakkutaloa, on aikaa levätä! Tänä vuonna joulutervehdykset menevät perille toisella tavalla.

Vähän rakeinen kuva, mutta ehkä saa käsitystä tukan vaaleudesta.


Se mistä mun piti kirjoittaa, oli itsensä piristäminen. Ja koska nyt omalla kohdalla en voi sanoa kiireen keskellä mainitsenkin, että pimeyden keskellä :). Kävin viikko sitten kampaajalla, joka sai kamalat itsevärjätyt, juurikasvuraidat pois. Vaikkakin tytöt ja mies on sitä mieltä, että liian vaalea juuresta asti. Eivät siis erota, mistä kasvot alkaa hehhe! No, mutta alku tämäkin. Eilen kävin laittaa geelilaukkauksen uuteen uskoon, vähän joulufiilikseen. Joku voi olla sitä mieltä, että vähän turhuuksiakin. Mutta minulle itsestä huolehtiminen tuo hyvää fiilistä. Ja etenkin kun kampaajalla olen viimeksi käynyt ehkä vuosi sitten! Olen myös hemmotellut meitä kaikkia itse tehdyllä raakasuklaalla, tai siis tulen hemmottelemaan. Mies on saanut vasta yhden maistaa ja lapset ei yhtään :). Näistä pienistä jutuista tulee ihan hirveen hyvä fiilis! Piparitalonkin sain kasattua tällä viikolla ja tytöt pääsivät sitä koristelemaan. Ja aika hieno tulikin!

Vielä haluaisin tehdä nokkosleipiä ja leipoa pipareita. Mutta vielä siihen ei ole löytynyt sopivaa ajankohtaa. Ehkä sitten sunnuntaina. Joulustressin sijaan on mukavaa tehdä sitä mikä tuntuu hyvältä. Eikös se vähän niin ole, että jokainen tekee itselleen kiireen. Mä valitsin tänä vuonna toisin. Niin vanha alan olee, ettei jaksa. En halua joulun pyhiä käyttää tästä kiireestä toipumiseen :). Kokeile sinäkin rauhottaa tilannetta.

Mukavaa joulun odotusta!

Piristykseksi Olafin hauskoja hetkiä ;)




P.S. Ja tässä vielä Cocovin helppo raakasuklaa ohje....tuunattuna hieman ;)

  • 1,0 dl kaakaovoita
  • 0,5 dl kookosöljyä
  • 0,5 dl kaakaojauhetta tai Carob-jauhetta
  • 2-3 tl hunajaa, kannattaa maistella ettei jää kitkerän makuiseksi
  • 2-4 tl intiaanisokeria riippuen hunajan määrästä
  • Oman maun mukaan raaka-aineita suklaan maustamiseen (Esim. Pähkinöitä, marjoja, kuivattuja marjoja, merisuolaa... Itse tykkään lisätä myös lakritsiuutetta)

Ei kommentteja: