maanantai 14. joulukuuta 2015

Joulun odotusta

Huh, siitä onkin nyt todella pitkä aika kun tänne olen viimeksi ehtinyt. Syynä ollut muutto! Jokainen on varmaan joutunut kokemaan tämän "ihanuuden". Tavarat kateissa, tai hyvässä uudessa paikassa, jonka jo heti unohtaa ja puuttuu vielä yhtä sun toista. Toinen tekijä, mikä on mua estänyt osaltaan pääsemästä tänne oli netin puuttuminen. Se mihin muutin, on uusi talo ja kuvittelin ensin, että on vaan uuden hankaluutta löytää nettiä...ja niin taisi Elisakin luulla. Vaan tilanne olikin toinen! Mun kämppään ei oltu liitetty ollenkaan nettiä :(. Siinä sitä oltiin puolitoistaviikkoa ilman nettiyhteyttä ja johan meinasi hihat palaa. Mutta hyvin pärjäsin ilman, vaikka hankaloittikin elämää. (kyllä sitä on niin netistä riippuvainen, hui!) Ja onhan tähän matkaan liiittynyt kaiken näköistä, ruokapöydän metsästämistä, telkkarin hankkimista...ja eikös siinäkin käynyt niin, että ensimmäisessä oli näyttö rikki joten takasin ja toinen tilalle....hah hah haa! Mutta eikö sitä sanota, että "alku aina hankalaa, mutta lopussa kiitos seisoo"?



No nyt ollaan siinä vaiheessa, että jouluun olisi kiva valmistautua. Jotenkin hirvittää, että osaksi muuton vuoksi valmistelut jouluun jää viime tippaan. Lahjat on hommaamatta ja menu suunnittelematta. Mutta en jaksa kauheesti stressata.....Ja päästiin tuossa tyttöjen kanssa jo vähän vauhtiin. Tytöt pääsi koristelemaan oman pienen kuusensa, pipareita leivottiin ja koristeltiin. Koristeltiin myös piparitalon osat. Kokoaminen enää puuttuu. Jouluvaloja sain esille ja kyllä sitä tunnelmaa saa kynttilöilläkin jo niin ihanasti, etten enää oikein kauheesti muuta kaipaa. Joululauluja ollaan kuunneltu koko viikonloppu ja jopa pihalta tultaessa piparin tuoksu tuli eteisessä vastaan. Hetken tuli joulun odotuksen tunne :).



Esikoisen kanssa juteltiin siitä, mikä on ihanin tunne: itse joulu vai joulun odotus? Tyttöni mielestä joulu on ehdottomasti se juttu! Mulle taas on joulun odotus, joka nyt on vähän vielä jäänyt odottamaan itseään, se tunne. Mun mielestä parasta on se, että valmistaudutaan tunnelmalliseen hetkeen perheen kanssa. Nautitaan yhdessäolosta, minä nautin lasten jouluilosta, hyvistä kalalautasista, tunnelmasta, kiireettömyydestä....Ihan parasta tuon kaiken odotus! Jouluaattona mulle tulee jo sellainen haikeus, että sitä odotusta ei enää ole. Haluaisin tätä tunnetta vähän pitkittää ja aion keksiä jotain vielä joulun pyhiin, jotta fiilistellä voisi vähän pidempään. Vielä en ole keksinyt ihan kaikkea, miten sen teen. Jos jotain erityistä keksin, jaan sen joulun jälkeen tänne teillekin.... nyt kun se nettikin toimii :D.

Kaiken kokemani jälkeen mielessäni ja sydämessäni on nyt rauha ja toivon teille kaikille rauhallista joulun odotusta ja rauhallisia, kiireettömiä pyhäpäiviä! <3

Ei kommentteja: